Esmaspäev, 26. september 2011

Seemneleib

Sügise saabumisega olen hakanud küpsetama rohkem toitvaid küpsetisi. Neist kahte jagan ka nüüd teiega. Esimene on siin:

Seemneleib
Koostisained:
-75g pärmi
-9 dl vett
-3 tl soola
-2 tl suhkrut või vedelat mett
-1 dl päevalilleseemneid
-1 dl linaseemneid
-3 dl rukkijahu
-1,8 l nisujahu (umbes)

Murenda pärm kaussi, lisa käesoe vesi, sool, suhkur ja seemned. Sega vedelikku rukkijahu, seejärel niipalju nisujahu, et saad sileda ja elastse taina. Sõtku, kuni taigen kausi küljest lahti lööb. Puista taina pinnale jahu ja lase ~40 minutit sooja kohta rätikuga kaetult kerkima. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase veel 30 min. kerkida ja seejärel küpseta 200 kraadi juures 40-50 minutit.

Selle taignaga olen teinud ka kukkleid, neid tuleb küpsetada ~25 minutit.


(Kauni õuna asetas leivale mu kallis issi)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar