Esmaspäev, 26. september 2011

Hapupiima-karask

Teine küpsetis toitvamate-seeriast.
"Karaskid kuuluvad eesti rahvustoitude hulka. Karaskitaignad on pehmed, neid saab plaadil või pannil lusikaga laiali ajada. Enamasti valmistatakse karaskid odrajahuga ja kergitatakse söögisooda või pärmiga. Kuna odrajahu sisaldab vähe liimvaiku, on soovitatav sellele lisada nisupüüli. Karaskeid süüakse värskelt, eriti maitsvad on nad soojalt meega, võiga või pohlakeedisega."
Raamatust "Saiad, pirukad ja koogid"

Hapupiima-karask
Koostisained:
- 0,25l hapupiima või kefiiri
- 1 muna
- 1tl soola ja 1 tl suhkrut
- 2sl taimeõli
- 1tl köömneid (valikuline)
- 1,5 klaasi odrajahu
- 0,75 klaasi nisujahu
- ½tl söögisoodat

Klopi muna soola ja suhkruga segamini, lisa hapupiim, õli,(köömneid) ja soodaga segatud jahud. Tõsta taigen rasvaga määritud või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse rõngasvormi. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar